Merken

3M
ABB
ABB/Busch Jaeger
ABB/HAF
ABB/Thomas & Betts
Alfa Electric
Ansman
APC
ASN
Astro
Attema
Baluff
Bals
Band-It
Bauser
Bedea
Belden
Belpa
Binder
Birch Valley
Blessing
Bopla
Brady
Cable Safe
Canalit
Cellpower
Comelit
Coroplast
Critchley
CUBIC
Danfoss
Donné
Duracell/Procell
Eaton
Ecolight
Ei Electronics
Eldon
Eldra
Energizer
Erico
ETI
Famostar
Finder
Fischer
Grayle
Greenlee
Hager
Harting
Helukabel
Hemmink
Hikvision
Hirschmann
Hi Torque
Hongshang
Intercable
Interlight
JMV
Jobarco
Jung

Relais

Een relais is een door een elektromagneet bediende schakelaar die een aantal schakelcontacten kan openen of sluiten. Relais zijn er in zeer veel uitvoeringen. Een relais kan worden toegepast om met behulp van een klein elektrisch vermogen in de spoel van de elektromagneet een hoge spanning of een grote stroom te kunnen schakelen.

Leverbaar als:

  • Printrelais, relais met soldeerpennen die door een printplaat gaan
  • Insteekrelais, relais met vlakke pennen die in een aansluitvoet worden gestoken
  • Paneelrelais, relais met bevestiging voor op een paneel.

Wij leveren beveiligingsrelais van onder andere de volgende fabricaten:

  • ABB
  • Eaton
  • Finder
  • Hager
  • Schneider
  • Siemens

Ook andere merken kunnen wij op aanvraag leveren.

ABB beveiligingsrelais

ABB biedt een uitgebreid assortiment aan elektronische timers, meet- en bewakingsrelais, interfacerelais en voedingen voor de industrie. Verhoog de betrouwbaarheid en maximale beschikbaarheid van uw proces door het toepassen van intelligente besturingsproducten.

               

 

Eaton beveiligingsrelais

Het assortiment meet- en bewakingsrelais van Eaton is ontworpen om een breed scala aan toepassingen in de techniek van elektrische schakelapparaten af te dekken. Alle relais zijn wereldwijd goedgekeurd conform IEC/EN 60947 en UL/CSA goedkeuring. Veel van de relais zijn voorzien van multi-spanning spoelen.

           

 

 

Finder beveiligingsrelais

De ontwikkelingen op het gebied van relais zijn bij Finder niet stil blijven staan. Zo heeft het bedrijf push-in aansluittechniek en interfacerelais met slimme oplossingen voor ruimtebesparing in de schakelkast ontwikkeld. De relais met blaasmagneten, speciaal ontwikkeld voor het schakelen van hoge DC belastingen zoals motoren, elektromagneten en accuspanningen ontbreken niet. Voor potentieel explosiegevaarlijke omgevingen heeft Finder diverse relais volgens ATEX Richtlijn 2014/34/EU.

 

       

 

Hager beveiligingsrelais

De beveiligingsrelais van Hager dienen voor toepassing in installaties waarin bewaking van de spanning of de stroom noodzakelijk is. Alle controlerelais zijn uitgerust met een wisselcontact (250 V, 8 A) voor foutmeldingen.

                                   

 

Schneider beveiligingsrelais

Bij Elmet leveren wij een uitgebreide serie beveiligingsrelais van het fabricaat Schneider. De Easergy middenspanning beveiligingsrelais heeft een sterke focus op veiligheid en cybersecurity. Tevens zijn de Easergy beveiligingsrelais eenvoudig in gebruik en beschikken over uitgebreide communicatiemogelijkheden. Sepam is beschikbaar voor basis- en speciale toepassingen en voor complete distributiesystemen. De Vamp series bieden een uitgebreide reeks beveiligingsrelais en regelapparatuur met geavanceerde meetfuncties voor beheren van voedingen en motoren.

         

 

Siemens beveiligingsrelais

De beveiligingsrelais van Siemens onderscheiden zich door de eenvoud, flexibiliteit en efficiëntie. Het modulaire ontwerp vereenvoudigt engineering, inbedrijfstelling en uitbreiding van een machine of installatie.

Algemene veiligheidsfuncties, zoals NOODSTOP, deurbewaking, persbesturing, lichtschermen tot SIL 3 en PL e, kunnen snel worden geïmplementeerd zonder programmeerwerk.

De veiligheidsrelais zijn gecertificeerd volgens IEC 62061 en ISO 13849-1 en zijn internationaal toepasbaar.

                 

 

Meer informatie over de prijzen? Of iets niet kunnen vinden?
Assortiment

Installatiemateriaal